Dyr fra biotopen


Biotopopgave

Følgende er de dyr der blev fundet på biotopen

Blødvinger 

Dette må være en insekt af blødvinge arten, også kaldt for Cantharidae, som er nært beslægtede med ildfluerene.



White-legged damselfly eller Blue Featherleg 


White-legged damselfly eller Blue Featherleg er en vandnymfe og er underordener af guldsmeden i insekt-gruppen. Forskellen mellem vandnymferne og guldsmedene er for det ene vingerne, som er smallere på vandnymferne. Derudover er vandnymfernes nymfe slankere og den råder over tre haleblade, der bruges som svømmevifte.

Ancistronycha abdominalis

Dette kunne ligne en Ancistronycha Abdominalis, som er i familie med Cantharidae. Disse insekter forekommer dog oftes i Europas områder som rummer bjerge. Man kan hyppigst finde dem i starten af sommeren, hvor de befinder sig på de sænkede planter, buske og træer.
(Derudover kan der også ses en lille snegl på samme blad)



Desværre er jeg ikke helt sikkert på hvilket insekt dette er 


Opiliones

Dette er en form for Opiliones, eller også kaldt for Mejere. Mejerne indebærer over 6.000 forskellige arter og er spindlere, som er i familie med eddekopper.
Mejerne er ikke giftige, kan dog udstøde en stinkende væske, eller afstøder et ben (autotomi), når disse bliver angrebet.


Måske en myre med vinger

Desværre er jeg ikke helt sikkert på hvilket insekt dette er, dog ligner det en form for myre med vinger. Der findes over 14.000 forskellige arter af myrer og de er dermed en af de største grupper af insekter.


Skovsnegl 

Dette er en sort skovsnegel. Skovsneglen kan blive op til 10 cm - 12 cm stor og kan forefindes i forskellige farver, som f.eks. brun, hvid, sort-hvid og grå. Skovsneglene er altædende, men lever dog hovedsageligt af svampe.


Almindelig Løvtæge 

Den almindelige løvtage, eller også kaldt for Elasmostethus interstinctus, bliver op til 9 mm - 12 mm stor. Løvtægen lever især på birk og sjældent på pil eller andre løvtræer.


Harlekinmariehøne

Harlekinmariehønen, eller også kaldt for Harmonia Axyridis, er en mariehøne der stammer fra Asien.
Den blev i starten af det 20. århundred importeret til Amerika og efterfølgende til Europa. Grunden til at den blev importeret, var for at anvende dem som et biologisk bekæmpelsesmiddel.
Efterhånden er tallet på denne art af mariehøner dog øget markant, hvilket har fatale konsekvenser for de indfødte mariehøner, da denne asiatiske art er kendt for at spise de andre. 
(Nedenunder kan Harlekinmariehønen ses som larve)





Kommentare

  1. Hej Yasmin, ligesom hos dyrene lækre billeder og spændende tekst. vh ida og ib

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts aus diesem Blog

Planter fra biotopen

Skitse over biotopen