Planter fra biotopen


Biotopopgave 


Planter fra biotopen



Brændnælder


Brændnælder, eller også kaldt for stor nælde, kan vokse op til 30cm - 200cm. Brændnælden er en urte der vokser på næringsrig jord og er derudover en indikator for kvælstofrig jord.
Planten er dækket at brændhår og indeholder derudover mange mineraler og vitaminer.
Planten er spiseligt og kan bruges til at lave suppe, te, krydderurte eller som smagsgiver ved røgning.


 Eg

Egen er en almindelige forekommende forekommende træart i Danmark. Der findes ca. 12 forskellige eg arter i Europa, hvoraf dog kun to arter vokser hovedsageligt i Danmark, hvilke er vintereg og stilkeg. Man vil dog også kunne finde rødeg.



Kogle 

Dette er er en kogle fra den europæiske lærk. Koglen bliver op til 2cm - 4cm og består af mange små kogleskæl. Derudover vil man kunne finde frø om efteråret eller vinteren. Når man kaster dette op i luften, vil dette snurre rundt i luften med vinden.


Jeg er desværre ikke helt sikkert på hvad dette kunne være. Måske Arctium lappa?



 En der kan identificere denne plante?


Krybende Hestegræs 

Dette kunne ligne Krybende Hestegræs, også kaldt for Holcus Mollis, jeg er dog ikke helt sikkert.
Planten er flerårig, urteagtig og er fladedækkende da den danner udløbere. Man vil oftes kunne finde denne plante steder hvor der er skygget, dette kan f.eks. være i et krat eller på skovbunde.  Man kan dog også anvende planten som bunddække i haven.



Bladhovedtidsel

Bladhovedtidsel, eller også bare kaldt for Tidsel, er urteagtige planter. Disse er stærkt tornede og har enkeltblomster, som kan være lyserøde, røde eller gule.




Fingerbøl-slægten

Fingerbøl-slægten, eller også kaldt for Digitalis, og hører hjemme i Vejbred-familien. Hele planten er giftig, inklusive rødder og frø og konsekvensen af indtagelsen kan i yderste tilfælde være dødsfald.



Gul Iris

Gul Iris, eller også kaldt for Iris Pseudacorus, kan blive op til 60cm -  100cm. Planten er løvfældende og er en flereårig urt, som kan findes ved rørsumpe, våde enge, søer osv.


Dette må være en plante fra Ranunkel-familien, dog er jeg ikke helt sikkert på hvad denne hedder helt specifikt.



 En der kan hjælpe med at finde frem til hvad dette er?


Hyld 

Hyld er en slægt med 15-20 arter. Det kan både være små træer, buske og stauder. Blomsterne er 5-tallige og oftes hvide. Frugten  er en bærartig stenfrugt som indeholder 1-5 kerner.
Hyld er spiseligt og kan tilberedes på mange forskellige måder. Blomsterne kan f.eks. bruges til at fremstille sirup og pandekager og frugterne kan anvendes til at fremstille en suppe.



Bregne 

Bregne, også kaldt for Polypodiopsida, er en plante der råder over 20.000 forskellige arter.
Mange af disse arter er sjældne eller truede pga menneskernes aktiviteter. Dog vil m an også kunne finde bregner der ses som aggressivt ukrudt og derfor bekæmpes. Derudover har enkelte bregner spiselige skud.



Kommentare

  1. Hej Yasmin, lækre billeder og god tekst du har lavet på dine billeder, så vidt jeg kan se har du da at godt bud med Arctium lappa, på dansk Burre. vh ida og ib

    AntwortenLöschen

Kommentar veröffentlichen

Beliebte Posts aus diesem Blog

Dyr fra biotopen

Skitse over biotopen